Image
Wil je stoppen of minderen met alcohol/tabak/drugs/gokken? Dan kan het gratis online zelfhulpprogramma van Jellinek je hierbij ondersteunen. Een belangrijk onderdeel van de Jellinek Online Zelfhulp is het monitoren hoeveel alcohol/tabak/drugs je gebruikt. Je kunt dit bijhouden in de Jellinek Online Zelfhulp App. In de app registreer je snel en eenvoudig je gebruik, op elk moment van de dag, waar en met wie je ook bent. Je krijgt op deze manier inzicht in je gebruik en jouw persoonlijke risicosituaties. Het online programma biedt ook coaching. En het helpt je bij het maken van een plan, herinnert je aan je doel, de afspraken die jij met jezelf hebt gemaakt en aan de voor- en nadelen die jij zelf ervaart bij het roken/drinken. Ook geeft het online programma tips voor moeilijke momenten. Tot slot is er een forum waarin je ervaringen kunt delen en kunt meelezen waar anderen tegen aan lopen.

Je kunt starten met de online zelfhulp naar jouw keuze op de volgende websites:
zelfhulpalcohol
zelfhulpcannabis
zelfhulpcocaine
zelfhulpgokken
 
Voor wie is de app?
De doelgroep bestaat uit volwassenen van 18 jaar en ouder, die op een riskante manier alcohol, tabak, cannabis of cocaïne gebruiken of gokken en hiermee op eigen kracht en in hun eigen tijd willen minderen of stoppen. Het gaat hierbij om Nederlandssprekende volwassenen die de beschikking hebben over een desktop, laptop, smartphone of tablet en hiermee overweg kunnen. Voor deelname is geen verwijzing nodig van de huisarts. De interventie richt zich op een groep gebruikers die (nog) geen last hebben van ernstige onthoudingsverschijnselen bij minderen of stoppen.
 
Waarvoor kun je de app gebruiken?
Het doel van de Jellinek Online Zelfhulp is het op een laagdrempelige wijze ondersteunen van deelnemers bij het zelfstandig minderen van, of stoppen met, het gebruik van alcohol, cannabis, cocaïne, tabak of gokken.
 
Wat kan de app?
De Jellinek Online Zelfhulp ondersteunt mensen op laagdrempelige wijze bij het veranderen van gebruik door vergroten van inzicht, kennis en vaardigheden. Deelnemers registreren dagelijks hun gebruik en maken online opdrachten. Anoniem, zelfstandig en in de eigen tijd. In de eerste stappen wordt geholpen een weloverwogen beslissing te nemen over het veranderen van het gebruik. Vervolgens wordt via zelfcontroletraining en vaardigheidstraining geprobeerd problematisch gedrag te doorbreken en terugval te voorkomen. Deelnemers krijgen oefeningen en leesopdrachten aangeboden, die zijn gebaseerd op gedragstherapeutische principes, motivationele en zelfcontrole technieken. De onderdelen zijn gericht op psycho-educatie, het creëren van bewustzijn, stellen van doelen, ondernemen van actie.
 
Waar kan ik de app downloaden?
Download de Android versie van Google Play.
Download de IOS versie van Itunes store.
Bekijk de Website.